Bjørnebande

BJØRNEBANDEN:

Bjørnebanden er et tilbud til de største børn, de børn, der står for at skulle i skole. Gruppen starter med en intro tur i starten af september. De får et 1.hjælpskursus i oktober /  november og går Lucia optog i december. Bjørnebanden starter endeligt op i januar og slutter af med en afslutningsfest i juni.

I Bjørnebanden vil de på tværs af stuerne få mulighed for at lære netop de børn bedre at kende, som de skal følges i skole med. Børnene samles en gang om måneden fra tirsdag til torsdag. Hver måned har sit eget emne. Det kan være kunst, færdsel, rummet, natur, der er utallige muligheder.

Målet med denne gruppe er at forberede børnene på skolen, give dem nogle flere og større udfordringer. Det er vigtigt at få dem til at forstå en kollektiv besked, få dem til at koncentrere sig i længere tid af gangen og ikke mindst at blive så selvhjulpne som muligt.

Bjørnebanden er ikke tænkt som en ny børnehaveklasse, men som en gruppe der kan være med til at uste børnene til de mange krav og udfordringer, der vil komme i skolen.

Børnehaveklassen er blevet obligatorisk for alle børn, der er 6 år eller fylder 6 inden 31.12.

Forældrene indkaldes til et informationsmøde i starten af september.

På dette møde informeres de bl.a. om hvilke voksne der tager sig af bjørnebanden og hvilke uger gruppen samles. Der kan ske ændringer i tidsplanen undervejs.

Bjørnebanden har sin egen opslagstavle ved hoveddøren.